Vijesti

16/05/2014

Radionica 2D-3D-City u finsko-španjolskom časopisu Amag!

Open-source online arhitektonski časopis za djecu u četvrtom broju 2014. objavio je prilagođenu radionicu programa Prostor.i.ja najprije izvedenu u OŠ JJ Strossmayer 2011.

U siječnju 2013. Jorge Raedo, urednik online časopisa Amag!, pozvao je, među ostalima, i nekoliko članova radnog programa Architecture&Children da u tijeku 2014. pripreme radionice na temu 'Kuća' prilagođenu uvjetima open-source objave časopisa: upute, kao i materijal koji će se koristiti u radionici, moraju se moći isprintati na A4 papire te se samostalno koristiti prema opisanom tijeku. Uz to, autori trebaju montirati i video-tutorial kojeg potom uredništvo prilagodi standardima časopisa.

Za prilagodbu je odabrana radionica iz prve sezone programa 'Prostor.i.ja - MŠA' koju je osmislio Luka Korlaet u suradnji s mladim arhitektom Ivanom Zloušićem i učiteljicom likovne kulture Dubravkom Kossier-Čakarun. Radionica 2D-3D prvotno je izvedena u veljači 2011. u osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu, te nekoliko puta ponovljena u različitim iteracijama. Za časopis su Luka i Mia snimili i montirali video-tutorial koji dijelom koristi materijal snimljen na spomenutoj radionici iz 2011, a originalnu glazbu je posebno za filmić skladao portugalski gitarist sa zagrebačkom adresom, Pedro Abreu. Članak/radionicu možete downloadati ovdje , a video koji objašnjava radionicu, kao i ostale tutoriale časopisa sakupljene na jednom mjestu, možete pogledati i na njihovom Vimeo kanalu.