Vijesti

20/11/2016

Global Children's Designathon 2016

12. 11. 2016. djeca u Amsterdamu, Berlinu, Dublinu, Nairobiju, Panjimu, Rio de Janeiru, Singapuru, Tunisu, Willemstadu i Zagrebu bavila su se inovativnim rješenjima za bolje i zdravije gradove

Tema ovogodišnjeg Designathona koji je ove godine proveden istovremeno u 10 gradova u svijetu bila je cirkularna ekonomija. Kako se predmeti i materijali mogu reciklirati, ponovno korisititi, posuditi, nanovo formulirati - tim su se temama bavila djeca osnovnoškolskog uzrasta na radionici organiziranoj u Croatian Design Superstoreu u subotu, 12. studenog 2016.

Radionicu je organizirao  Designathon Works iz Amsterdama u suradnji s CDSSom i Dizajn Centrom, a mentorirali su je Ivana Fabrio, Margareta Peršić, Mia Roth-Čerina i Roberto Vdović. Djeca su radionicu radila tijekom cijelog dana u nekoliko faza, od postavljanja problema, konceptualizacije rješenja do njegovog projekta i izrade prototipa. Navečer su je prezentirali brojnoj publici i posebnim gostima-komentatorima Nikoli Žiniću, Dariju Ramljaku i Marini Jukić.

više o projektu:

http://www.designathonworks.com/

https://www.facebook.com/gcdzagreb/?notif_t=page_admin

Galerija slika