Vijesti

21/04/2015

Arhitektura i djeca na Sajmu zdravlja u Vinkovcima

Središnja tema 19. izdanja međunarodne interdisciplinarne manifestacije bila je Zdravo urbano planiranje

Manifestacija koja okuplja različite discipline usmjerene ka cilju stvaranja zdravih i sigurnih urbanih zajednica održala se od 17.-19.4.2015.

O Sajmu zdravlja (http://www.zdravi-grad.vinkovci.hr/):

"Što je sajam zdravlja?

Sajam zdravlja jeste intersektorska razmjena znanja, vještina i ideja, sveobuhvatnog pristupa očuvanju i unapređenju zdravlja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Sajam zdravlja jedno je od tri najznačajnijih godišnjih događanja Hrvatske mreže zdravih gradova na kojemu se promoviraju programi, usluge i proizvodi koji unapređuju zdravlje.

Ciljevi

Sajma zdravlja jesu: povezati zdravstvene i nezdravstvene struke te stvaranje preduvjeta za očuvanje i unaprijeđenje zdravlja.

Svrha

Sajma zdravlja jeste ulaganjem u zdravlje unaprijediti gospodarski, kulturni i društveni život u zajednici.

Kome je namijenjen Sajam zdravlja?

Sajam je namijenjen državnoj i lokalnoj (područnoj) upravi, cjelokupnom: zdravstvenom, obrazovnom, prehrambenom, tekstilnom, gospodarskom, ugostiteljsko-turističkom, graditeljskom/tehničkom, drvno-šumarskom sektoru kao i drugim sektorima, pravnim i fizičkim osobama.

Posebnost Sajma zdravlja jeste raznovrsnost sadržaja koji su povezani sa zdravljem kao što su: komunikacije, poštivanje ljudskih prava i različitosti, kvaliteta života, sveobuhvatni pristup zdravlju, prostoru, okolišu, budućnosti, gospodarstvu, kulturi, društvenom životu, obitelji, obrazovanju, volontiranju, turizmu, urbanizmu..., budući sve navedeno i nenavedeno utječe na direktno ili indirektno na zdravlje i kvalitetu života."

Mia Roth-Čerina je, ispred programa Arhitektura i djeca, bila pozvana 18. travnja održati predavanje o važnosti uvođenja tema o izgrađenom okolišu u redovno obrazovanje, dosadašnjim iskustvima u Hrvatskoj i inozemstvu, te potom održati radionicu na mjestu održavanja manifestacije - SŠ Silvije Strahimir Kranjčević Radionica je na temelju više puta izvedene radionice 2D>3D obrađivala funkcije grada, njegova različita mjerila, potrebe korisnika i uvjete njihovog ispunjenja.

Galerija slika