Golden cube awards

30/11/2010

Raspis natječaja za UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrade

Pozivamo Vas da se odazovete na Natječaj za UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrade kojeg raspisuje Radni program Međunarodnog udruženja arhitekata (UIA) Arhitektura i djeca!

Razvijanje osviještenosti mladih o arhitekturi, gradu i održivom razvoju imperativan je izazov od ključne važnosti. Ako se mladima omogući pristup znanju iz ovih područja, kao odrasli će građani moći izraziti svoje mišljenje i utjecati na političke, gospodarske i socijalne strategije koje će oblikovati njihove gradove i njihov okoliš.

UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrade odat će počast osobama i organizacijama koje djeci i mladeži pomažu da razumiju arhitekturu. Sudionici će u svojim prijavama trebati opisati aktivnosti ili proizvode svrha kojih je poučavanje djece i mladih ljudi, od vrtićkog uzrasta do osamnaeste godine, da razumiju arhitektonski dizajn i proces kreiranja naše okoline.

Dodjeljivat će se nagrade za škole, institucije, tiskane i vizualne medije.

Proces dodjele UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrada nije „natječaj“ u svrhe kojega bi se od sudionika zahtijevalo razvijanje novih projekata. Umjesto toga, sudionici se pozivaju na podnošenje prijava koje opisuju aktivnost koja je već u tijeku ili već gotovi proizvod ili događaj koji se već održao, u razdoblju između 1. siječnja 2007. i isteka roka za podnošenje prijava – 4. veljače 2011.

Proces dodjele nagrada održava se u dva stupnja. U prvom stupnju nacionalna organizacija članica UIA-e koja sudjeluje na natječaju treba organizirati proces selekcije na nacionalnoj razini i nominirati jedan projekt za sudjelovanje na međunarodnom natječaju. U drugom stupnju UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrada međunarodni žiri evaluira nominirane projekte i za svaku kategoriju za koju se dodjeljuje nagrada odabire po jedan projekt.

Nagrade se dodjeljuju i nagrađeni i odabrani projekti izlažu na 24. Kongresu UIA-u u Tokiju, u rujnu 2011.

  • 4. veljače 2011.: Rok za predaju prijava na natječaj za UIA Architecture & Children Golden Cubes
  • 15.ožujka2011.: Istek roka za podnošenje nacionalnih nominacija UIA-i
  • Travanj 2011.: Rad međunarodnog ocjenjivačkog suda i proglašenje pobjednika
  • Rujan 2011.: Ceremonija dodjele nagrada na Kongresu UIA u Tokiju

U prilogu su Pravila, Prijavnica, Predložak plakata za natječaj i Upute za pripremu plakata za prijavu na nacionalnu razinu natječaja za UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrade.