Golden cube awards

13/05/2017

Pobjednici trećeg izdanja UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrada

Nakon prvog stupnja nacionalnih nagrada, 23 zemlje su dostavile svoje nominacije u četiri predviđene kategorije: njih ukupno 51.

13 nominacija poslano je u kategoriji škola, 19 u kategoriji institucija, 10 u kategoriji publikacija i 9 u kategoriji audiovizualnih medija.

Nakon što je tehnička komisija u sastavu Suzanne de Laval, Mia Roth-Čerina i Mina Sava 3.-5. travnja analizirala i sistematizirala sve pristigle radove, međunarodni ocjenjivački sud se sastao na dva cjelodnevna žiriranja 6. i 7. travnja u sastavu Heike Freire, Behiç Ak, Ewa Struzynska, Heba Safey Eldeen, Magdalina Rajeva i Junko Taguchi te donio odluke o nagradama i posebnim priznanjima. Istaknuli su kako ih se duboko dojmio širok spektar kvalitetnih projekata i proizvoda, te izuzetnog rada pojedinaca i institucija svih veličina nastalih diljem svijeta.
U nastavku su navedeni nagrađeni projekti i posebna priznanja po kategorijama, a klikom na Facebook stranicu programa možete o pojedinom projektu saznati detaljnije informacije.

Nagrada u kategoriji Škole: Švedska

“Children Encounters with their City”, Djaknebergets Preschool

Nagrada u kategoriji Institucije: Francuska

“ ̈The Reinvented City / minicitylab”, TerritoiresPionniers, House of Architecture of Normandy

Posebno priznanje u kategoriji Institucije:Kolumbija

“Children: their relationship with architecture and with the city in Cartagena of the Indies (Research Project), ARKalamar: children, architecture, city and play”, University of Bogota. Jorge Taoko Lozano, Caribbean Campus UJTL –SC

Nagrada u kategoriji Publikacije:Francuska

“Basic Space”, EXTRA


Posebno priznanje u kategoriji Publikacije: Egipat

“Know Your Country”, Master Crafter

Nagrada u kategoriji Audio-vizualni mediji: Njemačka

“The Sound of Munich“, Discovering the City –Radio Project Sport trifft Kunst e.V.

Posebno priznanje u kategoriji Audio-vizualni mediji: Francuska

„Archip’tits“, Artplatform

Nagrade i posebna priznanja će biti službeno predstavljena 6. rujna 2017. na svečanoj ceremoniji dodjele UIA nagrada u Seoulu u sklopu 26. Kongresa arhitekture UIA.
Dobitnici nagrada i posebnih priznanja na međunarodnoj dionici, kao i svih 51 pobjednika na nacionalnim razinama, bit će predstavljeni izložbom na štandu radnog programa Architecture&Children u sklopu kongresa u Seoulu.
 
Radni program UIA Architecture&Children također vas poziva na konferenciju „Architectural Awareness for Children & Young People, a Shared Responsibility. Key Actors Involved in Education. koja će se održati tijekom UIA kongresa u Seoulu 5. rujna 2017. između 11 i 13 sati.